oo-idw

Wind01
Drapeau imprimé, nylon, vent
300 x 200 cm
Strombeek

 

In De Wind (Oscar Oscar – India Delta Whiskey)

Christophe Terlinden (1969) is geen onbekende in Strombeek – hij realiseerde in 2002 een opgemerkt auditief werk voor de beiaard van de abdijkerk (basiliek) tijdens de zomerexpo “Grimbergen 2002”.
In 2009 was zijn werk te zien op de expo “Transvisions” waarin hij opviel met een muur van nep—zonnepanelen en met een indrukwekkende ghettoblaster in de abstract zwarte vorm van de abdijkerk van Grimbergen waaruit de aanstekelijke beiaardmuziek klonk uit 2002…

De vlag die hij nu presenteert is heel eenvoudig en (één, twee ,drie) ontwapenend.
Het ontwerp kan leiden tot het denkbeeldig vouwen van een vliegertje dat nu wappert als “een plan” hoog in de ijle Strombeek-lucht.
“OO – IDW” (Oscar Oscar – India Delta Whiskey) is het geijkte kenteken voor de Belgische vliegtuigen en staat ook vermeld op de vlag die zich aandient als een complex patroon van lijnen.

Op de begane grond kan iedereen in de foyer van het Cc een postertje meepikken om er zelf een papieren vliegtuigje mee te vouwen.
Een nieuwe video van de kunstenaar – als een handige handleiding – helpt u bij de realisatie van het vliegertje…

Verplaats je dan maar eens (zonder schaamte) in de volle vrijheid als een piloot van een … papieren vliegtuigje en verstoor maar even (met liefst zichtbaar plezier) de orde van de dag …

nog tot midden september 2013

Luk Lambrecht

Cultuurcentrum Strombeek.